Verzorging bij kankerpatiënten

Huidverzorging bij kankerpatiënten

Vandaag de dag zien we helaas meer en meer klanten in ons instituut die lijden aan kanker. Wij hebben de nodige bijscholingen gevolgd om ook onder deze omstandigheden een optimale huidverzorging te kunnen aanbieden.

Het belang van het esthetische aspect bij kankerpatiënten.

Het is een veel voorkomend feit dat de huid bij kankerpatiënten tijdens de behandeling wordt aangetast. We merken dat dit voor veel patiënten een moeilijk aanvaardbare verandering is.

  • Grauwe teint
  • Wenkbrauwen en haren verliezen
  • Een vermoeide uitstraling
  • ...

Niet prettig, maar wel heel normaal. Het lichaam krijgt het immers hard te verduren door de ziekte en bovendien kunnen de behandelingen voor onaangename nevenwerkingen zorgen.

De nodige zorg en aandacht

Maar: we zien dat wanneer we zorg en aandacht geven aan het uiterlijk dit op een positieve manier de eigenwaarde en moed van deze mensen beïnvloedt.

Iedereen ziet er graag goed uit. Wie er goed uitziet,  voelt zich beter en heeft meer zelfvertrouwen. Dat geldt voor wie gezond is, maar zeker ook voor wie ziek is en een moeilijke tijd doormaakt.

We willen dan ook graag helpen om de typische bijwerkingen van oncologische behandelingen zoals o.a. een extreem droge huid te verminderen.

Een droge huid wordt veroorzaakt door:

  • Water dat wordt vastgehouden in de hoornlaag.
  • Een verhoogde toename van het transepidermaalvocht verlies.

U kan ook voorafgaand uw huid voorbereiden op een chemokuur en heel belangrijk opletten met de zon! Wij geven u graag volledig vrijblijvend tips & advies om uw huid te verzorgen zowel thuis als in ons instituut.

Graag even vooraf een telefoontje zodat wij voldoende tijd voor u kunnen vrijmaken. Lichaamsbehandelingen en massages kunnen alleen worden gedaan met voorafgaande toestemming van de oncoloog.

Zonnebescherming is heel belangrijk, de producten van Oolaboo heeft een heel breed spectrum met doeltreffende zonnebescherming. U kan voor deze producten bij ons terecht.

Tot binnenkort...